SMP Cégcsoport

 


SMP Solutions Kft.

Az SMP Számítástechnikai Kft. 1989-ben angol-magyar vegyes vállalkozásként alakult, amely számítógépeket, számítástechnikai eszközöket és tartozékokat forgalmazott. 1991-ben a cég bővítette profilját és elindította bank-, és biztonságtechnikai eszközök és rendszerek forgalmazását. 1995-ben a cég nevét SMP Számítás-, Bank- és Biztonságtechnikai Kft.-re változtatta, amely jobban tükrözi tevékenységét, majd 2016-tól a komplex megoldásokat hangsúlyozva SMP Solution néven működik.  

 

SMP Szerviz Kft.

1991-ben megalakult az SMP Szerviz Kft, kettős céllal: egyrészt folyamatosan biztosítja az SMP Solution Kft számára a műszaki hátteret a berendezések telepítéséhez, üzemeltetéséhez és karbantartásához, másrészt önálló profilt kialakítva a bank-és biztonságtechnikai rendszerek jelentős forgalmazója, továbbá hivatalos DELL disztribútor lett.

 

 

Az SMP külföldi leányvállalatai 

 

2004 óta az SMP közvetlenül értékesít termékeket és szolgáltatásokat Szlovákiába, Ukrajnába és Montenegróba. Ezekben az országokban elsősorban a banki fiókhálózat teljes biztonságtechnikai megoldását végzi, illetve IT termékek szállításával, üzembe helyezésével és szervizelésével foglalkozik. Mindez a tapasztalat megadta az alapot ahhoz, hogy külföldön is saját leányvállalatot alapítson.

 

SMP Horvátország

2005-ben létrejött az SMP Számítástechnikai Kft első külföldi leányvállalata, ezzel a cégcsoport nemzetközi szintre lépett.

 

SMP Románia

A 2006-ban alapított leányvállalat elsősorban bankfiók biztonságtechnikai rendszerekre szakosodott.

 

SMP Szerbia

2006-ban tovább folytatva nemzetközi terjeszkedésünket megnyitottuk szerb leányvállalatunkat.

 

SMP Oroszország

2008-ban létrejött a biztonságtechnikával, banktechnikával és számítástechnikával foglalkozó alapított 100%-ban magyar tulajdonú leányvállalat, az OOO SMP-Systems.